Başkan Yardımcısı olabilecek mi?

Başkan Yardımcısı olabilecek mi? Başkan Yardımcısı olabilecek mi?
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Songül Akman; hakkında daha önce çıkan iddialara cevap vermezken, şimdi de Bolu kamuoyunda Başkan Yardımcısı olacağı iddialarıyla yine gündeme geldi.

Hatırlanacağı üzere Akman ile ilgili olarak bazı basın organlarında; “1991 yılında girdiği Aday Memurluk sınavının müdürlük sınavı olarak gösterilerek, memurluk atamasının yapıldığı gün usulsüz olarak Müdür kadrosu verildiği”, “Asgari ücret almaması için Belediyeye ait Temiz Su Arıtma Tesisinde kızını sözleşmeli olarak işe soktuğu” ve “Kızının sözleşmesinin iptal edilmesi sonrası Belediye şirketlerinde kadroya geçmek için uygulanan 18 aylık deneme süresine tabi tutulmadan şirketin kadrolu çalışanı yaptığı” iddiaları ile gündeme gelmişti. Akman kendisi ile ilgili ortaya atılan bu iddialara cevap vermezken, resmi yollarla da yapılan haberleri tekzip ettirme yoluna gitmemişti.

Rasim Başkan sonrası “Gölge Başkan Yardımcılığı” iddiası

Bolu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Songül Akman iki gündür Bolu kamuoyu ve basın organlarında “Gölge Başkan Yardımcılığı” iddiaları ile gündemi yine meşgul ediyor.

2023 yılında yapılacak Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olacağı için istifa edeceği belirtilen Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’in yerini Akman’a bırakacağı iddiaları, Bolu’da geniş yankı uyandırdı.

Özdemir’in kendisine bağlı olan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğündeki gücünü kaybetmemek, Belediyeye alınacak personellerde yine söz hakkı olabilmek ve kontrolü altında tutabilmek için istifası sonrası Songül Akman’ı, kendi yerine Başkan Yardımcısı olarak atattırmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da Songül Akman’ı Belediye Başkan Yardımcısı olarak ataması için kendisine yapılan telkinlere sıcak baktığı öğrenilirken, Bolu Belediyesinde çalışan personelin ise olası bu atamaya tepki ile yaklaştığı gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Bolu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Songül Akman'ın Başkan Yardımcısı olarak atanıp atanmayacağı yönündeki iddialar ise Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak takvim sonrası istifa etmesi beklenilen  Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir'in ayrılmasıyla netlik kazanacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler